Singapūras yra viena brangiausių valstybių, kuri įsikūrusi vienoje saloje Azijos pietryčiuose. Nors Singapūras pagal savo mažą plotą talpina daug gyventojų, jie negali savęs vadinti tautiečiais, nes kiekvienas turi savo šaknis kitose valstybėse. Dėl šios priežasties, kad valstybėje įsikūrusios skirtingos kultūros kaip: indai, kinai, malajai, euraziečiai ir kiti, šiai dienai mažoje šalyje galima paragauti įvairaus maisto.
Visgi, Singapūro restoranuose ir kavinėse labai brangus maistas, patys paprasčiausi patiekalai, o alkoholiniai gėrimai yra dar brangesni. Žinoma, lankantis čia reikia nors vieną kartą apsilankyti kokiame nors moderniame restorane, kad pamatyti ir susipažinti su aplinka, tačiau vertėtų atsisukti ir į kitą kultūrinę patiekalų prekybos pusę.
Singapūre egzistuojamas taip vadinamas maisto turgus, o jeigu apibūdinus dar aiškiau – tai gatvės maistas. Tam skirtose zonose tokios turgavietės atrodo kaip išsidėstę maži restoranėliai, kioskeliai, kur kiekvienas jų parduoda skirtingus patiekalus, o šalia išsidėsčiusios valgymo vietos kaip stalai su kėdėmis, labai jaukiai atrodo. Galima nebijoti valgyti gatvės maistą Singapūre, nes būtent čia skiriamas didelis dėmesys švarai, kitaip, negu Indijoje ar kur kitur.
Valgymas gatvėje maisto turgeliuose yra labai populiarus dalykas tarp turistų ir vietinių gyventojų. Čia su didele kompanija, pasidalinant maistą, galima išragauti visos azijietiškos virtuvės šedevrus. Galima užsisakyti didesnes porcijas patiekalų didesnėse lėkštėse, prie kurių pasirinktinai kiekvienas gali papildomai užsisakyti atskirai ryžius, duodama kiekvienam atskira lėkštutė pagrindiniam patiekalui įsidėti.
Kadangi tokio tipo turgavietėse Singapūre apsilanko ne mažas kiekis turistų iš vakarų, todėl galima rasti ir mums įprastus įrankius maistui valgyti kaip šaukštus ir šakutes. Ko iš vakarų kultūros įrankiu tikrai neįmanoma rasti – tai peiliai. Žinoma, čia tradicines azijietiškos lazdelės taip pat pasirenkamos, dažniausiai jas renkasi vietiniai gyventojai arba įgudę turistai. Valgyti lazdelėmis vieniems paprasta išmokti, o kitiems tenka pavargti, tačiau reikia atminti vieną esminę taisyklę – smeigti maisto su lazdelėmis negalima.
Jeigu sunku išsirinkti maisto kvartale patinkančią maisto prekybos vietą, galima vadovautis Singapūro išmintimi ir atsižvelgti į virtuvės šefo amžių. Kuo vyresnis žmogus, tuo skanesnis bus maistas, bent jau taip sakoma, nes iš esmės vyresnieji rytuose yra labiausiai vertinami, daugiausia pagarbos sulaukia ir jų nuomonė svarbiausia, nes pagal amžių matuojama išmintis.